Gràcia

Gràcia, amb més de 120.000 habitants i un fort teixit associatiu i cultural, va ser una vila independent fins al 1897, any en què es va annexionar a Barcelona.

Sabies que...?

Pompeu Fabra, filòleg català que va normativitzar la llengua catalana, va néixer a l’antiga Vila de Gràcia abans que aquesta s’annexionés a Barcelona.

Josep Maria Contel,
Activista cultural
Maria Dolors Làzaro,
Arqueòloga i propietària de Vidres Castellà
Carme Cristià,
Vicepresidenta del Taller d'Història de Gràcia
Maite Buch,
Xurreria Sport

Els protagonistes de Gràcia

Josep Maria Contel

“Nosaltres no diem que som de Barcelona, diem que som de la Vila de Gràcia. Gràcia té un magnetisme que fa que la gent que arriba aquí es senti vilatà i no només d’un barri de Barcelona.”

Maria Dolors Làzaro

"Encara que sempre m'he dedicat a l'arqueologia, ara soc propietària d'una vidrieria. La meva filla petita és la que porta el negoci, i espero que el faci perdurar molts anys.”

Carme Cristià

"Soc la responsable de les rutes pel districte, ja que conec a la perfecció tres dels seus barris: vaig néixer a la Vila de Gràcia, vaig créixer a Vallcarca, ara visc a la Salut i mai no m'he mogut més de cent metres. Soc una gracienca fronterera."

Maite Buch

“Una mica més i neixo dins la xurreria. Ma mare estava treballant quan va trencar aigües. Dos dies més tard ja tornava a la feina.”